În acest articol vom revederea combinațiilor de arome neobișnuite, distinctive și idiomatice din bucătăriile din întreaga lume, care se conectează cu tendințele actuale în parfumerie, influențează cultura olfactivă generală și pot fi utile, inovatoare și inspiratoare pentru parfumieri.
„Dependenţă” este cuvântul la modă de astăzi în parfumerie. Introdusă anterior prin acorduri dulci gourmand, industria parfumurilor este „la vânătoare”; pentru ingrediente noi, aspecte mai largi și profiluri nedescoperite prin moduri de gândire culinare care se vor dovedi convingătoare și vor obliga consumatorul să mirosească încă două-trei secunde mai mult decât de obicei. inteligența, intriga și pasiunea care au intrat în crearea sa.
„Modelul de dependență” Dezvoltarea parfumurilor duce la schimbări rapide în modelele gustative și la tendințe extrem de volatile care obligă parfumierii să fie mai creativi, iar mărcile să-și asume mai multe riscuri. Poate că combinațiile de arome locale neexploatate și delicatesele gastronomice secrete dețin cheia acordurilor captivante de mâine.
Țara de astăzi este …... India
Diferentele regionale creează o varietate uriașă atât în ceea ce privește echilibrul de arome, cât și ingredientele folosite în bucătăria indiană, ceea ce se reflectă în special în obiceiurile culinare și în comunitatea musulmană, care are o tradiție îndelungată a preparatelor din carne. Cu cât mergi mai adânc, cu atât poți găsi mai multe niveluri de specificitate, cu stiluri de preparare și tehnici de gătit unice pentru regiuni, județe și chiar orașe. “Curry“ nici măcar un cuvânt indian, ci un nume colonial britanic pentru termenul care înseamnă sos condimentat (khari sau caril). Totuși, în general, se poate spune că produsele locale și, cel mai important, condimentele joacă un rol imens în toate alimentele din țară.
Un semn distinctiv al gătitului indian, spre deosebire de mâncărurile din Asia de Est, care îmbină adesea arome până la punctul în care își pierd identitatea distinctă după câteva mușcături, este separarea aromelor – în sosurile de curry puteți distinge fiecare ingredient individual într-o măsură mai mare. Dar ceea ce este distinctiv la mâncarea indiană este nivelul de entuziasm și exuberanță cu niveluri ridicate de aromă și impact mare chiar și cu opțiunile sănătoase, vegetariene și vegane, spre deosebire de să zicem, mâncarea tradițională germană, care nu este bogată în arome și are nevoie de mult. de  ;condimente pentru a obține aceeași senzație. Cele mai bune exemple de bucătărie indiană ies în evidență datorită acestui evaziv „perfect”; un echilibru între condimente iute și ghee luxos, care netezește grăsimile și lapte de cocos.
Gaja ka Raita
Este o garnitură indiană pe bază de iaurt, folosită cel mai adesea pentru a răci și a decora paleta de alimente picante. Se amestecă cu morcovul ras, precum și cu semințele de muștar călite și chimenul, se lasă să sfârâie într-o tigaie în ghee, apoi se amestecă imediat cu iaurtul.
Semințele de morcov au fost folosite de mult timp în parfumerie de nișă, adesea combinate cu irisul pentru a conferi texturi uscate, catifelate și nuanțe calde, de bumbac. Ceea ce este atât de impresionant este contrastul de dulceață din morcov combinat cu note de umami și condimente împotriva gustului ușor acrișor al iaurtului care îți inundă limba cu o senzație de răcoare și liniștitoare. De ce nu ceva asemănător sub formă aromată – morcov picant udat într-un acord lassi rece ca gheața, cu note de chimen în uscare pentru o interpretare tentantă a raitei pe piele.
Peshwari Naan
Luându-și numele din regiunea Peshawar din Pakistan, cunoscută și ca locul de origine, aceasta este pâinea clasică cu drojdie pe care o cunoaștem sub numele de naan, umplută cu nucă de cocos deshidratată, stafide și nuci, gătită într-un tandoor (un lut tradițional indian cuptor cuptor).
Parfumurile gourmet încă domină și acesta este un lucru bun, deoarece continuăm să vedem entuziasm și varietate în spectacolele de parfum. Nuca de cocos a fost de multă vreme un element de bază al stilului Victoria's Secret, în timp ce aromele de pâine (și orez) sunt din ce în ce mai multe în această categorie.
Gosht Palak
Un curry din nordul Indiei găsit pe mesele din subcontinentul de miel gătit într-un sos de spanac condimentat cu ardei iute verzi, usturoi, garam masala, ghimbir, turmeric și coriandru.
Verdele este în tendințe de când colecția Les Extraits Verts a lui Tom Ford a debutat în 2016, nu numai datorită ciclurilor inevitabile de interpretare a modernității versus tradiționalism, ci, fără îndoială, și stimulate de noi perspective emoționale asupra valorii mediului natural și a importanța naturii și a aromelor naturale astăzi. Pe măsură ce începem să ne aventurăm într-o specializare mai mare în “verde“ mirosuri (de la frunze verzi la castraveți, alge marine și roșii), spanacul pare un pretendent evident la experimentare datorită caracteristicilor sale moi, aerisite și aromatice. Aromele verzi sunt întotdeauna proaspete; Cu siguranță există un loc pe piață pentru arome verzi, foarte condimentate. Asta obțineți cu preparatul Gosht Palak – toate condimentele obișnuite bogate ale unui curry indian clasic, dar combinate cu un piure de spanac care adaugă la căldură un furnir asemănător unui supa de legume.