До 20% отстъпка на
До 20% отстъпка на избрани необходими продукти
Нова марка и продукти
Нова марка и продукти от Crabtree & Evelyn

Abordare: Sofia, str. Geo Milev nr. 15Sună-ne: +359 8 7777 9009Email: customers@monna.bg
Abordare: Sofia, str. Geo Milev nr. 15Sună-ne: +359 8 7777 9009Email: customers@monna.bg

Cart

Total:$170.00

Favorite


Monna Beauty Blog


Парфюмна захар

Zahăr parfumat

Continuând călătoria noastră în universul deserturilor tipic braziliene, astăzi este ziua în care descoperim o versiune a zahărului în forma sa cea mai elementară... Cât de uimitor ar fi să-ți porți propriul zahăr în buzunar fără ca acesta să se dezintegreze, așa că că îl poți consuma oriunde și oricând. Și dacă aș spune că în urmă cu aproximativ 400 de ani, în colonia braziliană, acest lucru a devenit posibil: o modalitate de a solidifica zahărul sub formă de cărămizi compacte și dure care se sfărâmă doar atunci când le răzuiești straturile.

Această bomboană (de fapt un bloc compact de zahăr nerafinat) este ceea ce numim „Rapadura”. Acest produs de patiserie datează din perioada inițială a colonizării portugheze în Brazilia. Inițial, Rapadura a fost o alternativă pentru transportul zahărului în cantități mici, adesea în călătorii solitare. Cărămizile de zahăr nerafinate au fost cea mai practică modalitate de a folosi zahărul ca sursă de energie pentru călătorii care doreau să exploreze ținuturile încă neatinse ale Braziliei.

Rapadura este o mâncare dulce tipică regiunii de nord-est a Braziliei și multor regiuni din America Latină, unde primește denumiri diferite în funcție de regiune. În Brazilia, statul Do Ceara este cel mai mare producător de rapadura și are și un muzeu dedicat doar rapadurei. Procesul de realizare a acestei bomboane are loc într-un mod foarte simplu.

Imediat după tăierea trestiei de zahăr care urmează să fie tăiată fără ardere, această trestie este dusă într-un loc unde va fi măcinată și se decantează sucul obținut din această măcinare și se vor separa impuritățile conținute în acest suc. Acest bulion se toarnă apoi în oale și se fierbe până devine melasă, moment în care melasa trebuie fiartă și amestecată până când capătă o consistență mai groasă. Abia apoi se pune în forme dreptunghiulare, unde se răcește, devine tare și în cele din urmă se transformă în zahăr brun.

Rapadura se consumă în diferite moduri, singură sau însoțită de felii de brânză, dar felii mici din ea sunt folosite și pentru a îndulci băuturi precum ceaiurile și cafeaua, dar și la prepararea dulciurilor. Chiar dacă pare ciudat să atribuim o memorie olfactivă unui dulce care este practic zahăr presat în formă solidă, vă putem garantăm că pe lângă faptul că este foarte aromată, rapadura are multe nuanțe.

Gustul și mirosul său amestecă zahărul ars care amintește de caramel cu o notă de condimente și lemn, pe lângă nuanța ușor verde și pământoasă a trestiei de zahăr „in natura”. Aceste diferite nuanțe fac din rapadura un desert brazilian frumos, care merită împărtășită. Căutarea parfumurilor și aromelor care să-mi amintească de rapadura este ceea ce ne-a introdus în parfumeria arabă. Vorbim despre Raghba. Combinația sa de zahăr, tămâie, oud și vanilie, după părerea mea, recreează într-un mod aproape unic aroma delicioasei și versatile rapadure.

Din paradisul parfumurilor și cosmeticelor

Consultați cele mai recente sfaturi secrete despre parfumuri și cosmetice